Башточки-гриль з баклажанів, кабачків і ковбаси

Башточки-гриль з баклажанів, кабачків і ковбаси – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Башточки з баклажанів, кабачків і вареної ковбаси

Інгредієнти

Кабачки – 3 шт.
Баклажани – 3 шт.
Варена ковбаса – 300 р.
Сметана – 250 мл
Кетчуп – 100 мл
Твердий сир – 150 р.

Як приготувати “Башточки”-гриль з баклажанів, кабачків і ковбаси

Закуски – це завжди важлива частина застілля. І нам завжди хочеться, щоб вони виглядали ефектно. Але завжди фінанси дозволяють нам зробити закуски вищого рівня. На такий випадок я пропоную дуже дешеву у фінансовому плані закуску, але дуже витончену і чудово вишукану на столі закуску у вигляді башточки – з усіх доступних компонентів – кабачків, баклажанів і вареної ковбаси. Порадуйте своїх гостей фантазією і смаковими якостями.

Покроковий рецепт

1. Кабачки промити, нарізати кільцями (товщина 5 мм) і обсмажити на сковороді гриль.

2. Баклажани також промити, нарізати кільцями (товщина 5 мм) і обсмажити на сковороді гриль.

3. Ковбасу варену, типу докторська (хоча можна взяти і салямі) нарізати тонкими кільцями.

4. Сметану змішати з кетчупом і посолити.


5. Застелити деко пергаментним папером і змастити рослинним маслом. На деко почати викладати шарами: спочатку кабачки, потім змастити соусом. Потім баклажани.


6. Баклажани також змастити соусом. (Овочі не солимо, адже у нас солоний соус). На баклажани викладаємо кільця ковбаси. І так чергуємо поки не закінчаться інгредієнти.


7. Сир беремо вже нарізаний тонкими пластинками. Склянкою під розмір овочів вирізаємо кружечки. Кладемо зверху на вежі. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин (до тих пір, поки сир не розплавиться).