Смачна домашня піца з фаршем і грибочками
Інгредієнти
Борошно – 350 грам; | |
Вода ( тепла) – 150-200 грам; | |
Дріжджі сухі – 1 ч. ложка; | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки; | |
Фарш – 500 грам; | |
Гриби консервовані – 0,5 банку; | |
Сир твердий – 150 грам; | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт,; | |
Болгарський перець – 1 шт.; | |
Майонез, кетчуп (сацебелі) – для заправки; | |
Сіль, перець – щіпка; | |
Кріп – 2-3 гілочки. |
Ну хто не любить поласувати шматочком піци? Толі справа в тесті, то в начинці, але захват вона викликає у кожного.
Класичною вважається піца з томатним соусом і моцарелою. І ці ж інгредієнти стали основою даної страви.
Але все ж, домашня піца відрізняється більш пишним тестом і не менш хрусткою скоринкою, яка заслуговує окремої уваги.
Покроковий рецепт
Підготуємо основу під піцу.
У просіяне борошно додаємо сухі дріжджі і щіпку солі. Потім додаємо рослинне масло і теплу воду, перемішуємо.
Після того, як тісто вымесили воно має полежати, хвилин тридцять.
Так воно буде більш м’яким і податливим
У фарш (будь-який вам подобається) додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль, перець і перемішуємо.
Відкриваємо банку грибів (можна і печериці якщо немає консервованих), промивання і ріжемо на дві-три частини. В залежності від розміру грибочків.
На дрібній тертці натираємо сир.
У деко змащений олією, викладаємо тісто і розтягуємо його, формуючи основу під нашу начинку.
На готове тісто викладаємо фарш з цибулею, розподіляючи по всій поверхні. Змастити фарш двома столовими ложками сацебелі (або кетчупу).
Додаємо гриби і болгарський перець нарізаний не великими шматочками.
Посипаємо сиром.
Заправляємо майонезом і відправляємо в духовку на 25 – 30 хвилин при температурі 250 градусів.
Готову піцу прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню..
В піцу можна додавати: оливки, перець, огірок та інші інгредієнти, які вам подобаються. Від цього вона буде ще смачніше.
Приємного апетиту!)