Піца – одне з найулюбленіших страв у дітей. Багато хто стверджує, що вона шкідлива. Цей рецепт доводить зворотне.
Інгредієнти
Борошно – 360 г | |
Вода – 180 мл | |
Дріжджі – 6 г | |
Цукор – 1 ст л | |
Сіль – 0.75 л я | |
Олія оливкова – 3 ст л | |
Сметана – 3 ст л | |
Томатне пюре – 3 ст л | |
Ковбаса варена – 400 г | |
Болгарський перець – 2 шт | |
Помідор – 4 шт | |
Солоний огірок – 3 шт | |
Моцарелла – 400 г | |
Зелень – За смаком |
Всім відомо, що домашня випічка набагато корисніше, ніж купівельна. У цьому рецепті піци не використовуються ні краплі майонезу і кетчупу. Тісто виходить пишним і м’яким, а кількість начинки дозволить нагодувати всю сім’ю. Можна щось прибрати, щось додати, або придумати начинку на свій смак. Але незмінними інгредієнтами залишаться соус і сир. І чим більше сиру, тим смачніше.
Покроковий рецепт
У теплу воду додаємо цукор, сіль і дріжджі. Даємо дріжджам “ожити” 5-10 хв, на поверхні утворюється пінка.
Дріжджову суміш вливаємо в борошно, додаємо оливкову олію і замішуємо не туге тісто.
Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшитися в 3-4 рази. В цей час займемося начинкою.
Змішуємо томатне пюре зі сметаною. Солимо, перчимо соус за смаком.
Нарізаємо ковбасу, перець, помідори, огірки. Натираємо сир.
Готове тісто потрібно злегка обім’яти в рослинному маслі. Розкачуємо у великий пласт і викладаємо на змащене олією деко. Робимо кілька проколів виделкою по всьому периметру. Змащуємо приготованим соусом.
Викладаємо спочатку кольасу, а потім всі овочі. Трохи солимо і перчимо.
Зверху посипаємо тертим сиром (можна сир порізати пластинками, але тоді знадобиться в 2-3 рази більше). Відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Готову піцу посипаємо зеленню. Приємного апетиту!