Приготування піци – це творчий процес. Можна вибрати інгредієнти за смаком і прикрасити так, як подобається.
Інгредієнти
Готове тісто – 1 уп. | |
Помідор – 1 шт. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Борошно – 1 ч. л. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Ковбаса – 100 г | |
Кетчуп – за смаком | |
Майонез – за смаком | |
Сир – 100 г |
Щоб не витрачати час на приготування тесту, можна купити в магазині готове.
Покроковий рецепт
Нарізаємо обрану начинку для піци кубиками. Якщо помідори м’ясисті, а не водянисті, то можна сміливо їх нарізати кружечками. Якщо в них багато соку, то краще нарізати дрібніше, щоб прибрати зайву рідину, інакше тісто може вийти “сирим”.
Присипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто товщиною приблизно 0,5-1 див. Деко змащуємо олією і викладаємо тісто. В довільній пропорції (за смаком) змішуємо майонез і кетчуп і змащуємо тісто. Краї піци (приблизно 1 см) змащувати соусом не потрібно, краю повинні піднятися і зарум’янитися після запікання.
Викладаємо на соус вибрані для піци інгредієнти.
Знову змащуємо соусом з майонезу і кетчупу, щоб вийшло соковито. Посипаємо попередньо натертим сиром.
Духовку розігріваємо до 220 градусів і запікаємо піцу протягом 30 хвилин. Духовки дуже сильно відрізняються один від одного, тому час і температура вказані приблизно. Візуально піца готова, коли бортики зарум’янилися, а сирна скоринка стала золотистою. Тісто можна проткнути зубочисткою, якщо вона суха, то тісто пропеклося.