Домашня шоколадна нутелла з молока і горіхів

Домашня шоколадна нутелла з молока і горіхів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку, потрібно подрібнити горіхи в дуже дрібну крихту в блендері або кавомолці. Повинна вийти пухнаста маса з дрібними крупинками – чим дрібніше, тим краще. Можна використовувати абсолютно будь-які горіхи – від фундука до мигдалю. В даному варіанті представлена нутелла з волоським горіхом.

Прогріти молоко до теплого стану, але не кип’ятити. Розчинити в теплому молоці ванілін і цукор. Збити молоко в пишну піну заглибним блендером.

Продовжуючи збивати, влити в суміш масло – тонкою цівкою. Збивати до консистенції густого крему. Після, додати какао і збити пасту до однорідності.

Всипати горіхову крихту і збити пасту повторно. Також, на даному етапі можна додати в пасту 1/4 чайної ложки солі. Паста готова! Тепер потрібно відправити заготовку в холодильник на годину.

Подавати шоколадну пасту до чаю або кави, намазуючи на кекс або булочку.

Приємного апетиту!