Для початку, потрібно подрібнити горіхи в дуже дрібну крихту в блендері або кавомолці. Повинна вийти пухнаста маса з дрібними крупинками – чим дрібніше, тим краще. Можна використовувати абсолютно будь-які горіхи – від фундука до мигдалю. В даному варіанті представлена нутелла з волоським горіхом.
Прогріти молоко до теплого стану, але не кип’ятити. Розчинити в теплому молоці ванілін і цукор. Збити молоко в пишну піну заглибним блендером.
Продовжуючи збивати, влити в суміш масло – тонкою цівкою. Збивати до консистенції густого крему. Після, додати какао і збити пасту до однорідності.
Всипати горіхову крихту і збити пасту повторно. Також, на даному етапі можна додати в пасту 1/4 чайної ложки солі. Паста готова! Тепер потрібно відправити заготовку в холодильник на годину.
Подавати шоколадну пасту до чаю або кави, намазуючи на кекс або булочку.
Приємного апетиту!