Цей смачний та ніжний десерт з задоволенням їдять і дорослі і діти.
Інгредієнти
Сир – 500 г | |
Цукор – 150 г | |
Яйця – 4 штуки | |
Масло вершкове – 100 г | |
Крупа манна – 85 г | |
Родзинки – 80 г | |
Цукрова пудра – 50 г |
Сир – дуже корисний і необхідний для здоров’я продукт. В сирній запіканці він зберігає всі свої корисні властивості. З різними фруктовими начинками або сухофруктами, з варенням або сметаною, запіканка буде незмінно смачною.
Покроковий рецепт
Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб воно було м’яким. Змішуємо вершкове масло і цукор. Включаємо розігріватися духовку, виставивши температуру 180 градусів. Родзинки заливаємо окропом і даємо постояти 5 хвилин.
У збите масло додаємо яйця по одному. Кожне яйце збиваємо на великій швидкості. Отримана маса з кожен раз повинна ставати все пишніше. Родзинки просушуємо і обвалюємо в невеликій кількості манної крупи, щоб вона ввібрала зайву вологу.
Додаємо сир і манку. Ретельно перемішуємо все це міксером спочатку на малій швидкості, потім на великий. Заважати треба мінімум 5 хв. Додаємо родзинки. Даємо отриманої сирній масі постояти 15-20 хвилин. Потім виливаємо її в форму для запікання і ставимо у вже розігріту духовку на 40 хвилин.
Вимикаємо духовку, але дверцята відразу не відкриваємо, даємо постояти нашої запіканці ще 10 хвилин. Потім дістаємо її, чекаємо, коли охолоне і перекладаємо на блюдо.
Готову запіканку посипаємо цукровою пудрою. Наш десерт готовий. Приємного апетиту!