Картопляна запіканка з яйцями та беконом

Картопляна запіканка з яйцями та беконом, – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запіканка з яйцями та беконом

Інгредієнти

Бекон – 100 г бекону, порізаного на шматочки
Ріпчаста цибуля – 1 головка цибулі, очищеного і нарізаного кубиками
Болгарський перець – 1 жовтий перець, очищений і нарізаний кубиками
Часник – 2-4 зубчики часнику, подрібненого
Помідори в’ялені – 100 г в’ялених помідорів, нарізаних
Яйця курячі – 8 шт
Молоко – 200 мл
Мелений чорний перець – за смаком
сир Чеддер – 300 г тертого сиру
Сіль – за смаком
Картопля – 4-6 шт

Як приготувати Картопляна запіканка з яйцями та беконом

6 порцій, як основне блюдо

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 200 ° С.
Форму для випічки (у мене 13×9) злегка змастити маслом. У сковороді на невеликому вогні обсмажити скибочки бекону, додати цибулю, обсмажити до прозорості. Додати жовтий солодкий перець, часник, помідори, трохи солі. Смажити близько 5 хвилин. Вимкнути вогонь і дати трохи охолонути.

В окремій мисці збити яйця, додати молоко, сіль, чорний перець, перемішати. Додати тертий сир, знову перемішати. Картоплю почистити, порізати кільцями, викласти у форму, зверху викласти суміш бекону і овочів, залити сирно-яєчної сумішшю. Запікати близько 40 хвилин до готовності картоплі.

Приємного апетиту!