З гарбуза, ароматних листочків м’яти і какао можна приготувати прекрасне домашнє варення з надзвичайно приємним смаком.
Інгредієнти
очищена гарбузова м’якоть – 600 г | |
мелений перець червоний – на свій смак | |
настоянка ванільна – три ч. ложки | |
харчове масло перцевої м’яти – дві краплі | |
сушена м’ята, подрібнена – дві ч. ложки | |
тростинний цукор – пісок- 500 г |
Пропоную приготувати варення з гарбуза. Виходить цікавий солодко-гострий смак. Можна використовувати як солодкий соус або прекрасно підійде на ранковий смажений тост.
Покроковий рецепт
Почистити гарбузову м’якоть, нарізати її маленькими кубиками, перекласти в каструлю, насипати цукровий пісок, влити настоянку ванілі. Акуратно все перемішати, потім закрити, залишити приблизно на півтори години.
Як тільки гарбуз пустить сік, поставити каструлю на слабкий вогонь і довести до кипіння, потім продовжити процес варіння ще приблизно одну хвилину.
Після цього прибрати каструлю з вогню, потім остудити гарбуз, після чого потрібно повторити процес варіння ще два рази, після цього вийняти гарбуз шматочки шумівкою і перекласти їх в глибоку миску.
Підготувати ще одну миску, з’єднати в ній червоний мелений перець, сушену м’яту, влити м’ятна олія, насипати порошкове какао, перемішати.
Додати м’ятну суміш у каструлю з гарбузовим сиропом, збити все блендером, додати шматочки гарбуза, перемішати все.
Далі, поставити каструлю на малий вогонь, прогрівати варення на тихому вогні при постійному помішуванні лопаткою протягом двадцяти хвилин.
Перекласти приготоване гарбузове варення в стерильні баночки, їх герметично закрити, повністю остудити і прибрати в холодильну камеру або льох.