Приготування колобків абсолютно легке , приємне і економне заняття. Ці печінки зможе приготувати навіть мій 11-річний син ( перевірено не один раз на практиці ).
Інгредієнти
Вершкове масло – 100 г | |
Цукор – 120 г | |
Яйце – 1 шт | |
Сода – 0,5 ч. л. (погашена оцтом) | |
Кунжут – 3 ч. л. | |
Борошно цільнозернові – 200 г | |
Цукрова пудра – 5-10 г (для присипки) | |
Жир або масло – 5 г (для змащування листа) |
Веселі та корисні колобочкі з цільнозерновий борошна відмінно підходять до гарячого чаю. Це– улюблене блюдо моєї мами. Вона давно відмовилася від звичайної борошна, але від солодощів утриматися не може. І добре! Адже виявляється, солодощі можуть приносити не тільки задоволення, а й користь.
Покроковий рецепт
Розм’якшуємо в теплі 100 г олії і додаємо 120 г цукрового піску.
Туди ж б’ємо 1 яйце. Погашаємо половинку ложки соди оцтом і вливаємо теж в нашу суміш.
Интенсивненько перемішуємо і засипаємо кунжут ( близько 3 ч. л. ).
Залишилося тільки всипати 200 г нашої корисної борошна і добре перемішати виделкою. Всі. Відправляємо на 1 годину на полицю вашого холодильника, що б інгрідієнти подружилися.
Дістаємо і катаємо кульки (це краще вийде вологими руками ). Робимо їх веселими ). Викладаємо на злегка змащений розтопленим жиром деко. Завантажуємо в «піч» на 10 хв. при температурі 185 С°.
Припудрюємо колобків )
Робимо гарячий чай і насолоджуємося солодким життям з користю 😉