Домашнє вершкове морозиво

Домашнє вершкове морозиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У миску розбити яйця і засипати цукор.

Гарненько збити виделкою і розтерти цукор.
Влити вершки і знову добре перемішати.

Залити отриману масу в невелику каструльку і поставити на дуже повільний вогонь. Заважати постійно, до кипіння доводити не можна, інакше яйця згорнуться. Зняти з вогню, коли маса почне густіти, консистенція повинна нагадувати рідку сметану. У загальній складності каструля проведе на вогні хвилин 15 – 20. Ну і ще готовність потрібної консистенції можна дізнатися, провівши пальцем по ложці. Якщо ложка вся в кремі і слід від пальця залишається – суміш для домашнього морозива готова.

Знявши з плити, перелити масу в будь-яку зручну для заморожування посуд. Загалом-то, можна використовувати будь пластиковий контейнер, придатний для харчових продуктів.

Додати будь-наповнювач (в даному випадку крошеное печиво, а можна скористатися ягодами, шоколадною крихтою або шматочками фруктів).

Дати постояти близько години, щоб суміш трохи охолола (швидше суміш охолоне, якщо ви поставите контейнер в раковину з холодною водою). Потім контейнер з сумішшю перекласти в морозилку. Домашнє морозиво буде застигати і поступово густіти. Час загущення може скласти від 5 – 6 годин, тому краще робити на ніч або вранці, до вечора вже поласувати.

Перед подачею, контейнер з домашнім морозивом з вершками вийняти з морозилки і помістити на 20 хвилин у холодильник. З приготованого морозива скачати столовою ложкою (якщо немає спеціальної ложки для морозива) не великі кульки і укласти у високі келихи, креманки або тарілочки. Морозиво можна прикрасити тертим шоколадом або ягодами. До столу подавати негайно. Приємного апетиту!