Дуже м’які і соковиті курячі шлуночки з ароматним печеною картоплею стануть прекрасним обідом або вечерею для всієї родини.
Інгредієнти
курячі шлунки – 400 гр. | |
картопля – 1 кг. | |
морква – 1 шт. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
часник – 2 зубчики | |
масло рослинне – 2 ст. л. | |
спеції – за смаком |
Субпродукти самі по собі дуже корисні, але готують їх на багато рідше, ніж наприклад м’ясо або рибу, вся проблема в приготуванні, мало хто вміє смачно приготувати, наприклад курячі шлунки. Сьогодні я розповім Вам рецепт приготування дуже смачного і бюджетного страви – печеня з курячими шлунками.
Саме головне в цій страві – це зробити м’якими ці самі курячі шлуночки за допомогою спочатку обсмажування, а потім запікання. Якщо правильно приготувати, страва стане одним з найулюбленіших у вашій родині. Підготуйте необхідні продукти: картопля, цибуля ріпчаста, морква, часник, шлуночки і спеції.
Покроковий рецепт
Для початку добре вимийте шлунки і позбавте їх від зайвого жиру і наріжте в довільній формі.
Картоплю треба почистити і нарізати. Так само почистіть і наріжте ріпчасту цибулю та моркву.
На розігріту сковорідку з олією викладаємо шлуночки і обсмажуємо до золотавої скоринки, потім додаємо цибулю і моркву, готуємо ще кілька хвилин.
Тепер окремо обсмажте картоплю до золотистої скоринки. Зазвичай для спекотного використовують горщики, я не обзавелася ще на своїй кухні горщиками, тому буду використовувати фарфоровий форму для запікання. Складаємо картопля з курячими шлунками в одну форму.
запікати 40 хвилин
Додаємо за смаком спеції, лавровий лист, часник, заливаємо один стакан води. Накриваємо форму кришкою або фольгою і відправляємо в духовку запікатися при температурі 200 градусів 40 хвилин.
Ось і готовий наш блюдо з ніжних курячих шлунків з ароматним картоплею. Для прикраси можна використовувати будь-яку зелень. Приємного апетиту.