Сільський курник з млинцями

Наберіться терпіння, Вас чекає довгий, але дуже смачне подорож на шляху до приготування цієї випічки!

Інгредієнти

Борошно – 600 гр. 400 гр. на курник і 200 на млинці
Масло вершкове – 50 гр. Для тіста
Цукор – 80 гр. 60 гр. для тіста і 20 на млинці
Сухі дріжджі – 10 гр.
Сіль – 5 гр.
Молоко – 600 мл 300 на тісто і 300 на млинці.
Вода – 100 мл На млинці
Картопля – 3 штуки Для начинки
Цибуля – 1/2 головки
Курячі грудки – 2 штуки Для начинки
Яйця – 5 штук + 1 жовток 4 для начинки і 1 для млинців
Петрушка – 100 гр. Для начинки
Масло рослинне – 50 мл
Майонез – 200 мл

Як приготувати Сільський курник з млинцями

Складне і смачне блюдо з великою кількістю інгредієнтів. Існує безліч варіантів цього староруського страви. В моєму рецепті я розповім як робити курник з млинцями.

Начинку можна вибрати абсолютно будь-яку. Наприклад, класичний курник робили з гречкою.

Покроковий рецепт

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА
Просіваємо через сито 200 гр. борошна, з’єднуємо з 60 гр. цукру, сіллю і дріжджами.

Змішуємо тепле молоко і розтоплене масло.

Поступово додаємо підготовлену нами суміш з борошна. Вмішуємо ложкою. Після додаємо решту 200 гр. борошна і розминаємо тісто.

Залишаємо його в теплому і темному місці на 2 години для збільшення в об’ємі.



Тим часом ставимо варитися м’ясо курки, картопля і яйця. Бульйон від курячих грудок залишаємо, він нам знадобиться для останнього етапу.

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЦІВ

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЦІВ
Поки наше тісто гріється в темному місці, а овочі для приготування начинки варяться — замішуємо млинці.
Беремо 1 яйце, з’єднуємо його з 1 ст. ложкою цукру, додаємо столову ложку масла. Збиваємо в блендері.
Потім додаємо 200 гр. борошна, що залишився від тіста молоко і 100 мл води.
Збиваємо до консистенції сметани.
Готуємо на розпеченій сковороді.

Дивіться також:  Грибне печеня з грибами і картоплею в горщиках




Ріжемо петрушку, вона буде додаватися до кожної з начинок.
Робимо першу начинку: чистимо і дрібно ріжемо цибулю, чистимо і ріжемо квадратом 4 варених яйця.

Робимо начинку номер 2: варену картоплю чистимо і ріжемо кругляшками.

Робимо начинку номер три: курячу грудку ріжемо на дрібні волокна.


Всі три начинки готові, дістаємо тісто, мнемо і ділимо на 2 частини: одна для низу пирога, інша — кришка.
Розкачуємо першу частину, укладаємо на деко з фольгою, змазаній рослинною олією.


Викладаємо першу начинку — варену картоплю.
Зверху посипаємо петрушкою, змащуємо майонезом і накриваємо млинцями.



Потім викладаємо начинку з яйцями і цибулею, зверху знову накриваємо млинцями, мажемо майонезом.



Останній викладаємо начинку з курки.
Розкачуємо тісто для кришки пирога (робимо його більше, ніж попередній, так як потрібно буде добре загнути краю).
Робимо в середині пирога дірочку через всі начинки, вона потрібна нам, щоб влити курячий бульйон.
Ставимо в духовку (200 градусів) на 35 хвилин.

Коли скоринка стала рум’яною, дістаємо пиріг з печі, змащуємо жовтком і вливаємо в підготовлену нами отвір 100 мл бульйону. Ставимо в духовку на 15 хвилин.

Наша страва готова! Накриваємо його мокрим рушником і даємо просочитися всім верствам.