Сільський курник з млинцями

Сільський курник з млинцями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА
Просіваємо через сито 200 гр. борошна, з’єднуємо з 60 гр. цукру, сіллю і дріжджами.

Змішуємо тепле молоко і розтоплене масло.

Поступово додаємо підготовлену нами суміш з борошна. Вмішуємо ложкою. Після додаємо решту 200 гр. борошна і розминаємо тісто.

Залишаємо його в теплому і темному місці на 2 години для збільшення в об’ємі.



Тим часом ставимо варитися м’ясо курки, картопля і яйця. Бульйон від курячих грудок залишаємо, він нам знадобиться для останнього етапу.

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЦІВ

ЕТАП ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЦІВ
Поки наше тісто гріється в темному місці, а овочі для приготування начинки варяться — замішуємо млинці.
Беремо 1 яйце, з’єднуємо його з 1 ст. ложкою цукру, додаємо столову ложку масла. Збиваємо в блендері.
Потім додаємо 200 гр. борошна, що залишився від тіста молоко і 100 мл води.
Збиваємо до консистенції сметани.
Готуємо на розпеченій сковороді.




Ріжемо петрушку, вона буде додаватися до кожної з начинок.
Робимо першу начинку: чистимо і дрібно ріжемо цибулю, чистимо і ріжемо квадратом 4 варених яйця.

Робимо начинку номер 2: варену картоплю чистимо і ріжемо кругляшками.

Робимо начинку номер три: курячу грудку ріжемо на дрібні волокна.


Всі три начинки готові, дістаємо тісто, мнемо і ділимо на 2 частини: одна для низу пирога, інша — кришка.
Розкачуємо першу частину, укладаємо на деко з фольгою, змазаній рослинною олією.


Викладаємо першу начинку — варену картоплю.
Зверху посипаємо петрушкою, змащуємо майонезом і накриваємо млинцями.



Потім викладаємо начинку з яйцями і цибулею, зверху знову накриваємо млинцями, мажемо майонезом.



Останній викладаємо начинку з курки.
Розкачуємо тісто для кришки пирога (робимо його більше, ніж попередній, так як потрібно буде добре загнути краю).
Робимо в середині пирога дірочку через всі начинки, вона потрібна нам, щоб влити курячий бульйон.
Ставимо в духовку (200 градусів) на 35 хвилин.

Коли скоринка стала рум’яною, дістаємо пиріг з печі, змащуємо жовтком і вливаємо в підготовлену нами отвір 100 мл бульйону. Ставимо в духовку на 15 хвилин.

Наша страва готова! Накриваємо його мокрим рушником і даємо просочитися всім верствам.