Картопля по – французьки

Картопля по – французьки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Проста в приготуванні, обалденная за смаком, красива на вигляд – все це про картоплю по-французьки.

Інгредієнти

Куряче філе – 2 штуки
Картопля – 800 грам
Цибуля – 2 штуки
Масло вершкове – 30 грам
Олія соняшникова – за смаком
Сир пармезан – 200 грам
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Червона паприка – за смаком
Прованські трави – за смаком
Ряжанка – 1 стакан
Яйця – 3 штуки
Майонез – 2 столові ложки

Як приготувати Картопля по – французьки

Готуємо таку картопельку дуже часто, так як вона не вимагає багато часу. Це блюдо – чисте полотно для експериментів. Можете поміняти курку на свинину чи яловичину, додати інші спеції і у вас вже нове блюдо, і новий смак. Сьогодні пропоную рецепт картоплі з оксамитовим курячим філе з заправкою з смачною і корисною ряжанки. Готуватися просто, вишуканий смак і дуже ніжний. Таку картопельку не соромно поставити і на урочистий стіл.

Покроковий рецепт

Почнемо приготування страви з маринування м’яса. Курячу філешку гарненько промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його на пластини як на відбивні. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Поливаємо його маслом і складаємо в миску. Відставляємо на 20 хвилин.

Чистимо картоплю, її добре промиваємо. Нарізаємо пластинами по 3 мм. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Додаємо червону паприку і прованські трави. Скроплюємо маслом і закриваємо щільно харчовою плівкою. Залишаємо на 5 хв.

Чистимо і промиваємо цибулю. Ріжемо цибульку навпіл, нарізаємо півкільцями.

“Немає нічого гіршого вареного лука” – так говорять в моїй родині. Тому, для такої страви я його попередньо підсмажую на купажі з вершково-рослинного масла.

Готуємо корисну заправку. Ряжанку, майонез, яйця, сіль і перець змішуємо у великій мисці. Добре перемішуємо.

Вогнетривку ємність змащуємо маслом і складаємо по черзі шарами: картопля-м’ясо-смажену цибулю-картопля.

Поливаємо заправкою.

Щільно закриваємо фольгою. Засовуємо в духову шафу на 20-30 хвилин.

Тим часом натираємо пармезан. Після закінчення 20-30 хвилин скидаємо фольгу і засипаємо картоплю сиром. Ставимо знову в духовку без фольги на 5 хвилин.

Вимикаємо духовку, витягуємо форму з картоплею.

Подаємо страву на свій смак. Подавати з овочевим салатом. Приємного апетиту!