Почнемо приготування страви з маринування м’яса. Курячу філешку гарненько промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його на пластини як на відбивні. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Поливаємо його маслом і складаємо в миску. Відставляємо на 20 хвилин.
Чистимо картоплю, її добре промиваємо. Нарізаємо пластинами по 3 мм. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Додаємо червону паприку і прованські трави. Скроплюємо маслом і закриваємо щільно харчовою плівкою. Залишаємо на 5 хв.
Чистимо і промиваємо цибулю. Ріжемо цибульку навпіл, нарізаємо півкільцями.
“Немає нічого гіршого вареного лука” – так говорять в моїй родині. Тому, для такої страви я його попередньо підсмажую на купажі з вершково-рослинного масла.
Готуємо корисну заправку. Ряжанку, майонез, яйця, сіль і перець змішуємо у великій мисці. Добре перемішуємо.
Вогнетривку ємність змащуємо маслом і складаємо по черзі шарами: картопля-м’ясо-смажену цибулю-картопля.
Поливаємо заправкою.
Щільно закриваємо фольгою. Засовуємо в духову шафу на 20-30 хвилин.
Тим часом натираємо пармезан. Після закінчення 20-30 хвилин скидаємо фольгу і засипаємо картоплю сиром. Ставимо знову в духовку без фольги на 5 хвилин.
Вимикаємо духовку, витягуємо форму з картоплею.
Подаємо страву на свій смак. Подавати з овочевим салатом. Приємного апетиту!