Картопля по – французьки

Картопля по – французьки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почнемо приготування страви з маринування м’яса. Курячу філешку гарненько промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його на пластини як на відбивні. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Поливаємо його маслом і складаємо в миску. Відставляємо на 20 хвилин.

Чистимо картоплю, її добре промиваємо. Нарізаємо пластинами по 3 мм. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Додаємо червону паприку і прованські трави. Скроплюємо маслом і закриваємо щільно харчовою плівкою. Залишаємо на 5 хв.

Чистимо і промиваємо цибулю. Ріжемо цибульку навпіл, нарізаємо півкільцями.

“Немає нічого гіршого вареного лука” – так говорять в моїй родині. Тому, для такої страви я його попередньо підсмажую на купажі з вершково-рослинного масла.

Готуємо корисну заправку. Ряжанку, майонез, яйця, сіль і перець змішуємо у великій мисці. Добре перемішуємо.

Вогнетривку ємність змащуємо маслом і складаємо по черзі шарами: картопля-м’ясо-смажену цибулю-картопля.

Поливаємо заправкою.

Щільно закриваємо фольгою. Засовуємо в духову шафу на 20-30 хвилин.

Тим часом натираємо пармезан. Після закінчення 20-30 хвилин скидаємо фольгу і засипаємо картоплю сиром. Ставимо знову в духовку без фольги на 5 хвилин.

Вимикаємо духовку, витягуємо форму з картоплею.

Подаємо страву на свій смак. Подавати з овочевим салатом. Приємного апетиту!