Мясо по-французьки в духовці

Мясо по-французьки в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо “по-французьки з картоплею і сиром, запечене в духовці.

Інгредієнти

Яловичина – 400 гр
Морква – 1 шт
Цибуля – 1 шт
Помідор – 1 шт
Болгарський перець – 1 шт
Картопля – 500 гр
Зелень, сіль, перець, приправи – За смаком
Майонез – 100 гр

Як приготувати М’ясо “по-французьки” в духовці

Рецепт дуже ситного страви з яловичини, картоплі, овочів та сиру, який припаде до душі будь-якому мясоеду.

Покроковий рецепт

В першу чергу маринуємо м’ясо. Для маринаду використовуємо майонез, будь-які приправи. Я вибрала орегано і кардамон. Так само додаємо чайну ложку оцту, так м’ясо стане набагато ніжніше. Солимо, перчимо і добре перемішуємо. Даємо настоятися не менше 30 хвилин.

Беремо середню моркву, болгарський перець, цибулю і помідор. Цибулю і болгарський перець дрібно ріжемо. Моркву натираємо на крупній тертці. Помідор нарізаємо напів – кільцями. Сир натираємо на дрібній тертці, зелень дрібно шаткуємо.

Ріжемо картоплю кружечками товщиною 2-3 мм. Щедро промазуємо деко олією, викладаємо половину від усієї картоплі, промазуємо зверху невеликою кількістю майонезу або сметани.

Потім викладаємо порізані овочі і м’ясо. Зверху накриваємо залишилися картоплею, посипаємо сиром і зеленню. Розігріваємо духовку до 160 °C і відправляємо наше м’ясо на 30 хвилин. Сильніше розігрівати духовку не варто, так як м’ясо і картоплю не встигнуть пропектися.


Страва готова! Отримуємо цілий деко смачного м’яса по-французьки, яке можна подавати до столу. Приємного апетиту!)