Запечена телятина Скаллопини з печерицями

Телятина дуже смачне м’ясо. Приготувати його досить просто: можна посмажити, згасити, запекти, відварити. А можна скористатися цим рецептом і зробити телятину з грибами.

Інгредієнти

телятини – півкіло
печериць – близько 250 г
сиру – 200 г
молока – склянка
мелені сухарі – для панірування
борошно – 2 ст. л.
свинячий жир – для смаження
сіль – за смаком

Як приготувати Запечена телятина “Скаллопини” з печерицями

Дуже цікава назва у рецепту, але виявляється все просто. Скалопини – це просто маленькі эсклопы (зазвичай з телятини). Які обсмажують, а потім доводять до повної готовності в духовці або тушкують на плиті з підливою, завдяки чому м’ясо дуже соковите.

Покроковий рецепт

1. Телятину промивають, ріжуть невеликими шматками, відбивають, панірують у сухарях і смажать на свинячому жирі.

2. Гриби очищають, ріжуть невеликими скибочками.

3. Окремо прогрівають у сотейнику жир, засипають борошно. Коли борошно потемніє, вливають гаряче молоко, ретельно помішуючи. Масу кип’ятять і солять.

4. Беруть вогнетривке блюдо, викладають шматочки телятини, далі – підготовлені гриби.

5. Залити все соусом, посипають сиром, запікають до готовності при температурі 180 градусів.

6. Готову телятину подають гарячою. Таке блюдо не потребує гарнірі, так як подається з грибами.

Дивіться також:  Свинина з грибами, запечена в маринаді під вершковим соусом