Картопляна фріттата з яйцями і сиром (запіканка)

Картопляна фріттата з яйцями і сиром (запіканка) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопляна фріттата з яйцями – це запіканка з картоплі, залита яйцями і запечена в духовці. Страву можна готувати і на сковороді.

Інгредієнти

картоплі – 500 г
оливкова олія – 3 столові ложки
пармезан – жменю тертого
яйця – 5-6 шт.
сіль і перець – за смаком
петрушка – свеая

Як приготувати Картопляне фріттата з яйцями і сиром (запіканка)

Смачна картопляна запіканка по-італійськи! А як просто приготувати інгредієнти знайдуться в будь-якому холодильнику! Відмінний рецепт, беріть в закладку ))

Покроковий рецепт

500 г картоплі почистіть, наріжте кубиками. У великій каструлі злегка підсоленої киплячої води відварити картоплю. Час варіння близько 5 хвилин, поки не стане м’яким.

Тим часом, у великій мисці збийте яйця, додайте нарізану петрушку і приправити сіллю і перцем.

Вилити з каструлі з картоплею воду і залити овоч яйцями.

Змастіть сковороду маслом, розігрійте. викладіть суміш з картоплі і яєць в сковороду.

Страву можна запікати на плиті під кришкою, або краще зробити це в духовці. ЇЇ треба попередньо розігріти до 180 ° C. Готуйте на одній стороні хвилин 10, потім на іншій стороні, на цей раз без кришки. Готувати верхню частину фріттати ще протягом 10-15 хвилин, до хрусткої і золотий зверху.

Коли фріттата повністю приготовлена, вийміть її з каструлі і подайте на великій тарілці.

Зберігати залишки в герметичному контейнері в холодильнику до 2 днів.