Дуже ніжний і ароматний паштет із сочевиці

Дуже ніжний і ароматний паштет із сочевиці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний паштет з сочевиці і надзвичайно смачний, а який корисний! Ну що готові записати рецепт і приготувати? Тоді поїхали?

Інгредієнти

Вода – 2 склянки
Сира сочевиця – 1 стакан
Морква – 2 середні
Рослинне масло – 2-3 ст. ложки для смаження
Цибуля – 1 велика
Вершкове масло – 30 грам (у мене домашнє)
Часник – 2 середніх зубчики
Сіль – за смаком

Як приготувати Дуже ніжний і ароматний паштет із сочевиці

Користь сочевиці багатогранна: її вживають і як самостійне блюдо, і на гарнір. З сочевиці готують ряд страв для правильного харчування. І наша сім’я не обійшла стороною цей корисний продукт. Як правило, страви з сочевиці у нас з’являються в пост, адже, в ній і природний білок, і залізо, клітковина і фолієва кислота. У піст страви з сочевиці замінюють нам м’ясні страви. Одне з улюблених страв у нашій сім’ї – тефтелі з червоної сочевиці і паштет.
Паштет із сочевиці досить простий в приготуванні і, здавалося б, простих продуктів виходить велика кількість порцій.

Покроковий рецепт


Промиваємо сочевицю під проточною водою, заливаємо в ємність 2 склянки води і висипаємо 1 склянку сирої сочевиці. Ставимо на середній вогонь.




У цей час ріжемо дрібно цибулю, складаємо в добре розігріту сковорідку. Цибуля не засмажуємо, пасеруємо. Чистимо моркву на дрібній тертці натираємо. Додаємо до цибулі, перемішуємо і теж підсмажити.

Поки вариться сочевиця, ми ріжемо дрібно часник і додаємо в сковороду до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо. Аромат стоїть неймовірний.





Сочевиця готова, остуджуємо (я виношу на балкон, щоб було швидше).
У остиглу сочевицю викладаю вершкове масло і пасеровані овочі, перемішую і за допомогою блендера перебиваю на однорідну масу.
Солю до смаку і викладаю в піалу.
Наш паштет готовий, а уплетается всім сімейством за день. Дуже смачно і в гарячому і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!