Джалебі

Джалебі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Популярна індійська солодкість, смак якої, нікого не залишить байдужим!

Інгредієнти

борошно – 400 гр.
манна крупа – 1,5 ст. л.
цукор – 300 гр.
кефір – 250 гр.
сода – 1 ч. л.
лимонна кислота – 1/2 ч. л.
шафран – 2 щіпки

Як приготувати Джалебі

Джалебі за смаком і виглядом нагадує хмиз, але є у цієї солодощі одна особливість-незвичайний смак шафрану.

Покроковий рецепт

Для приготування тіста потрібно в борошно додати манну крупу, соду, кефір і воду. Отримати трохи рідке тісто, як для млинців. Консистенція повинна бути такою, щоб тісто повільно стікало.

У сковороду влити рослинне масло, дочекатися поки масло добре нагріється. Приступити до самого приготування джалебі. Тісто за допомогою кондитерського шприца, влити в сковороду, формуючи спіралі. Обсмажувати до почервоніння.

Після того, як усі “спіралі” будуть пожарены, потрібно приготувати сироп. Цукор і 1 стакан води поставити на вогонь, додати лимонну кислоту і шафран. Варити до золотистого кольору сироп.

Далі усі смажені “спіралі” гарненько промокнути в сиропі і відкласти в посуд.

Найпопулярніша в Індії солодкість – готова!