Джалебі за смаком і виглядом нагадує хмиз, але є у цієї солодощі одна особливість-незвичайний смак шафрану.
Покроковий рецепт
Для приготування тіста потрібно в борошно додати манну крупу, соду, кефір і воду. Отримати трохи рідке тісто, як для млинців. Консистенція повинна бути такою, щоб тісто повільно стікало.
У сковороду влити рослинне масло, дочекатися поки масло добре нагріється. Приступити до самого приготування джалебі. Тісто за допомогою кондитерського шприца, влити в сковороду, формуючи спіралі. Обсмажувати до почервоніння.
Після того, як усі “спіралі” будуть пожарены, потрібно приготувати сироп. Цукор і 1 стакан води поставити на вогонь, додати лимонну кислоту і шафран. Варити до золотистого кольору сироп.
Далі усі смажені “спіралі” гарненько промокнути в сиропі і відкласти в посуд.
Найпопулярніша в Індії солодкість – готова!