Класичний французький десерт.
Інгредієнти
Для тіста | |
Борошно пшеничне – 145 грам | |
Сіль – чайна ложка | |
Яйце – 4 | |
Масло вершкове – 0,5 пачки | |
Цукровий пісок – 15 грам | |
Молоко – 1 стакан | |
Для заварного крему | |
Борошно – 25 грам | |
Цукор – 130 грам | |
Яйце – 5 (необхідні тільки жовтки) | |
Молоко – 0,5 пакета | |
Крохмаль – 25 грам | |
Збиті вершки – за смаком | |
Ванілін – за смаком | |
Лікер – 50 грам (для додання аромату) | |
Для прикраси | |
Масло – 30 грам | |
Молоко нежирне – 1 ложка | |
Какао – 1 ложка | |
Пудра – 50 грам |
Багато ласуни не можуть жити без такого кондитерського виробу, як еклери. Про те, як приготувати еклери, дізнаємося в цьому рецепті.
Покроковий рецепт
Спочатку приготуємо заварне тісто. Перше, що зробимо змішаємо муку, сіль і цукор. Перемішуємо. Беремо каструльку і наливаємо в неї молоко. В молоко додаємо масло і ставимо на плиту. Починати треба з невеликою температури. Масло таїть і коли воно розчиниться в молоці збільшуємо температуру. Доводимо молоко з маслом до кипіння.
Тепер потроху додаємо цю суміш, що складається з борошна, цукру і солі. Вимикаємо плиту. Отриману суміш вручну замішуємо. За допомогою міксера тісто стане маслянистим, а це нам ні в якому разі не підійде.
Повинен вийде кульку. Тісто добре відстає від каструльки. Ми його дістанемо і будемо охолоджувати 15 хвилин. За цей час нам необхідно у формі замішати яйця.
Коли тісто досить захолола додаємо замішані яйця. Перемішуємо так, щоб вийшла блискуча маса. Тісто готове!
Другий етап – це виготовлення «заготовок»
Викладаємо тісто на деко з допомогою кондитерського мішка. Деко змащуємо олією. Печемо при 220 градусах 10 хвилин, далі знизимо температуру до 190 градусів і готуємо ще близько 20 хвилин. Повинна утворитися золотава скоринка.
Виймаємо деко. Необхідно виконати в їх нижніх частинах заготовок отвори для того, щоб з них вийшов пар. Кладемо їх остигати. Наші заготовки готові.
Третій етап – це виготовлення крему. У формочці збиваємо жовтки, додаємо цукор, борошно і крохмаль. Все ретельно перемішуємо. Після молоко потрібно підігріти в каструлі. Додамо трохи підігрітого молока в суміш. Перемішуємо і отриману суміш покласти в каструльку з залишився молоком. Ставимо на плиту. Постійно заважаючи, нагріваємо суміш. Чекаємо поки закипить і, в стані кипіння, чекаємо одну хвилину.
Знімаємо з плити, додаємо ванілін і лікер, змішуємо і охолоджуємо. Щоб на кремі не утворилася кірка, каструльку накриваємо плівкою. Після того, як крем охолоне, додамо збиті вершки.
Наш крем готовий до вживання!
Фінальним етапом стане збірка.
За допомогою кондитерського мішка наповнимо кремом наші заготовки в прорізані отвори знизу.
Для прикраси наших еклерів буде використовуватися глазур.
Всі інгредієнти розігріваються, перемішуються. Виходить глазур. У неї маку наші еклери. Якщо хочете більше прикрасити еклери, то це можна зробити розтопленим білим шоколадом.
Еклери готові!