Філе минтая, тушкованої в сметані з овочами

Філе минтая, тушкованої з овочами в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Подавати таку рибку можна з будь-яким гарніром – будь то картопляне пюре, рис або гречка!

Інгредієнти

Філе минтая – 700 грам
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Морква – 1 шт
Помідори – 2 шт
Перець – 1 шт
Сметана – 3 столові ложки

Як приготувати Філе минтая, тушкованої в сметані з овочами

Припаде до смаку всім любителям минтая, т. к. риба сама по собі смачне і корисне блюдо! Минтай виходить ніжний і просто тане в роті! Також цей рецепт підійде, якщо потрібно швидко приготувати щось на вечерю.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти: моєму овочі, очищаємо цибулю та моркву. Рибку розморожуємо і нарізаємо порційними шматочками.

Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо обсмажуватися до золотистої скоринки. Трьом моркву на крупній тертці і додаємо до цибулі.

Помідори нарізаємо кубиками і відправляємо до цибулі і моркви.

Перець очищаємо і також нарізаємо кубиками, додаємо до овочів. Солимо, додаємо улюблені спеції і сметану, все перемішуємо. Додаємо трохи води і ставимо на середній вогонь тушкуватися хвилин на 10.


Філе рибки солимо з кожної сторони і додаємо спеції ( я використовувала лимонну приправу для риби ). Половину овочевої засмажки викладаємо на окрему тарілку, а саму рибку на решту зажарку в сковороді. На філе викладаємо частину овочів, додаємо трохи води і тушкуємо 20-25 хвилин, періодично додаючи воду.


Як рибка буде готова, посипаємо її зеленню і подаємо гарячою. Приємного апетиту!