Французькі крепи з яблуками і родзинками. Звичайно, начинку можна покласти будь-яку, але млинці з яблуками, повірте, дуже смачно!
Інгредієнти
Для тіста: | |
Вода – 150 мл | |
Молоко – 200 мл | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Цукор – 3 столові ложки | |
Сіль – щіпка | |
Ванілін – 5 г | |
Борошно – 60-80 гр | |
Для начинки: | |
Яблука – 1 шт. | |
Вершкове масло – 1 столова ложка | |
Цукор – 1-2 столові ложки | |
Родзинки – 2 чайні ложки | |
Сік лимона – 1/2 чайної ложки | |
Рослинне масло – для смаження млинців |
Триває Масляна, і я продовжую викладати рецепти млинців. Звичайними млинцями вже нікого не здивуєш. І сьогодні у мене французькі крепи з яблуками і родзинками. Французькі крепи – це звичайні млинці, але великі і тонкі, ніж наші, російські. Французькі крепи можна віднести до малокалорійним десертів, так як тісто найчастіше готуватися на воді з великою кількістю яєць. Іноді, вода/молоко навпіл і з меншою кількістю яєць. Звичайно ж, сюди входить сіль і трохи борошна. Борошно теж можна брати будь-яку: житнє, пшеничне… Так само, особливістю французьких млинців є те, що вони повинні бути без здуття і дірочок, а краї хрусткі. Саме тому тісто витримують 30 хвилин (щоб повітря з тіста випарувався). Смажаться такі млинці на невеликій кількості рослинного масла.
Кількість начинки розраховано на 3 млинчика.
Покроковий рецепт
Яйця збити з цукром і дрібкою солі. Додати воду і молоко, добре перемішати. Додати ванілін і просіяне борошно, перемішати.
Повинно вийти ось таке рідке тісто. Тісто відкласти на 30 хвилин, для того щоб «вийшов» повітря.
Розігріти тефлонову сковороду, змащену невеликою кількістю масла. (Якщо використовуєте чавунну сковороду – взагалі ніяких проблем з прилипання не буде. Головне сковороду добре розжарити, а рослинної олії лити, буквально, кілька крапель або просто змащувати поверхню сковорідки пензликом. Тоді французькі крепи вийдуть хрусткими). На розпечену сковороду вилити трохи тіста. Піч блін до золотистого кольору з обох сторін. А ось такі вийшли чудові французькі крепи.
Приготувати начинку з яблук і родзинок.
Родзинки замочити у кип’яченій гарячій воді. Відкласти в сторону.
Яблуко гарненько помити, видалити серцевину, очистити від шкірки, нарізати кубиками. (Бажано брати міцне яблуко, щоб після термообробки воно зберегло форму, і начинка не перетворилася на кашу). Перекласти яблучні кубики в сковороду, додати вершкове масло і цукор. Смажити на середньому вогні до карамелізації яблук (близько 5 хвилин, з моменту як масло розтане).
Додати до яблук розпарений ізюм. (Якщо яблуко потрапило кисле, покладіть більше цукру, або ще краще мед).
Додати кілька крапель лимонного соку. Перемішати, тушкувати ще 2-3 хвилини. Зняти з вогню, остудити.
Взяти блін, перевернути його виворітною стороною, викласти по центру яблучну начинку. Загорнути блін в трубочку. Повторити процес з іншими млинцями.
Подавати до столу теплими.
Приємного апетиту!