Викладаю свій улюблений рецепт фріттати (італійського омлету) з лососем і ароматною зеленню. А готується таке смачне блюдо дуже просто.
Інгредієнти
філе лосося – 250 г | |
великі курячі яйця – 8 шт. | |
масло вершкове – на свій смак охолоджене | |
свіжі листочки зеленого базиліка – на свій розсуд | |
морська сіль тонкого помелу – на свій смак | |
тонкомолотий перець лимонний – на свій смак | |
гілочки свіжого кропу – на свій розсуд | |
жирні вершки – 120 мл | |
ирные вершки (120 мл); будь-легкоплавкий сир – 60 г |
Готується фріттата на основі збитих яєць, а додатково додаються в це блюдо ті компоненти, які є у господині під рукою в даний момент. Це можуть бути помідори, маленькі скибочки бекону, рибне філе без кісточок, солодкий перець і багато інші харчові продукти.
Фріттата готується приблизно так само, як і класичний омлет і виглядає приблизно також, тому ці дві страви нерідко плутають, але це неправильно. Справа в тому, що таке блюдо, як фріттата має деякі особливості приготування, які і відрізняють її від звичайного омлету.
Так, наприклад, фріттату готують спочатку до певного моменту на плиті в спеціальній сковороді, потім відправляють в духовку, де це блюдо остаточно доходить до необхідного стану. Для приготування фріттати підійде не будь-яка сковорідка, а тільки та, яку можна потім ставити в духовку.
Ще одна особливість фріттати полягає в тому, що вона незмінно має круглу форму, в той час як омлет бувають круглими і прямокутними, залежно від того, в який саме посуді вони готуються.
В омлет традиційно кладуть які-небудь ковбасні вироби, а фріттату можна приготувати навіть з лососем або якийсь інший рибкою, очищеної заздалегідь від кісточок. Приготовану пишну фріттату викладають на сервірувальне блюдо, потім нарізають клиноподібними шматочками, як пиріг, потім подають до столу в якості самостійного ситного страви.
Покроковий рецепт
Весь кріп потрібно гарненько промити, потім розкласти на кухонному рушник, щоб він трохи обсох, в цей же час кубиками нарізати який-небудь легкоплавкий сир, бажано, твердого сорту.
Всі курячі яйця розбити в миску, збити міксером на невеликій швидкості до появи дуже щільної піни, після цього додати самі жирні вершки, продовжити процес збивання. Насипати в яєчно-вершкову суміш лимонний подрібнений перець, додати трохи солі і січені листочки зеленого базиліка.
Підготувати сковорідку, яку в подальшому можна буде поставити в духову шафу, в неї викласти охолоджене вершкове масло, попередньо нарізане кубиками, зверху розкласти шматочки рибного філе без кісточок. Поставити сковорідку на плиту і прогрівати рибку на тихому вогні хвилини дві, присипати зверху попередньо нарубаним кропом рибні шматочки, потім викласти кубики сиру, всю цю композицію залити яєчно-вершковою сумішшю, поставити в духовку і запікати хвилин двадцять при 190 градусах.