Легка, ароматна фріттата з сиром фета і шпинатом. Прекрасний пізній сніданок або вечерю у вигляді запеченого омлету з овочами!
Інгредієнти
яйця – 8 штук | |
молоко – 1/4 склянки | |
сушеного орегано – 1 ч. л. | |
кріп – 1 / 2 ч. л. | |
чорного перцю – 1/2 ч. л. | |
паприка – 1/2 ч. л. | |
розпушувач – 1/4 ч. л. за бажанням | |
сіль – щіпка | |
замороженого нарізаного шпинату – 150 г відталого і повністю висушеного (відіжміть воду з шпинату) | |
дрібно нарізаної цибулі – 1/2 склянки | |
нарізаної свіжої петрушки – 1 чашка | |
нарізаних листя свіжої м’яти – 3 столові ложки | |
часник рубаний – 3 зубчики | |
сир фета, подрібнений – жменя | |
оливкова олія – для смаження | |
Для салату: | |
помидлоры черрі – 1 частина | |
огірки – 1 частина | |
зелень – кілька гілочок | |
сіль, спеції – за смаком |
Фріттата з сиром фета і замороженим шпинатом або по простому – омлет для ледачих, запечений в духовці. Цю яєчну запіканку чудово доповнює середземноморський салат з овочів. * Пограйте зі смаками, може вам захочеться додати в омлет щось ще 😉
Покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 180 градусів
2. У великій мисці змішайте яйця, спеції, розпушувач і щіпку солі.
3. Додайте шпинат і всі залишилися інгредієнти до яєчної суміші. Добре перемішайте, щоб вони об’єдналися.
4. В чавунній сковороді (або іншій формі, яку можна поставити в духовку) нагрійте 2 столові ложки оливкової олії (на плиті). Влийте яєчну суміш.
5. Готуйте на середньому вогні близько 4 хвилин або близько того, щоб дно омлету «прихватилось». Перемістіть сковороду з омлетів в розігріту духовку, щоб закінчити приготування (запікайте протягом 8 хвилин або до тих пір, поки яйця не будуть просмажені, а поверхня не буде рідкої)
6. Подавати фріттату з середземноморським салатом з черрі, огірків і зелені. Приємного апетиту!