Фріттата з шпинату і сиру з овочевим салатом

Фріттата з шпинату і сиру з овочевим салатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легка, ароматна фріттата з сиром фета і шпинатом. Прекрасний пізній сніданок або вечерю у вигляді запеченого омлету з овочами!

Інгредієнти

яйця – 8 штук
молоко – 1/4 склянки
сушеного орегано – 1 ч. л.
кріп – 1 / 2 ч. л.
чорного перцю – 1/2 ч. л.
паприка – 1/2 ч. л.
розпушувач – 1/4 ч. л. за бажанням
сіль – щіпка
замороженого нарізаного шпинату – 150 г відталого і повністю висушеного (відіжміть воду з шпинату)
дрібно нарізаної цибулі – 1/2 склянки
нарізаної свіжої петрушки – 1 чашка
нарізаних листя свіжої м’яти – 3 столові ложки
часник рубаний – 3 зубчики
сир фета, подрібнений – жменя
оливкова олія – для смаження
Для салату:
помидлоры черрі – 1 частина
огірки – 1 частина
зелень – кілька гілочок
сіль, спеції – за смаком

Як приготувати Фріттата з шпинату і сиру з овочевим салатом

Фріттата з сиром фета і замороженим шпинатом або по простому – омлет для ледачих, запечений в духовці. Цю яєчну запіканку чудово доповнює середземноморський салат з овочів. * Пограйте зі смаками, може вам захочеться додати в омлет щось ще 😉

Покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів

2. У великій мисці змішайте яйця, спеції, розпушувач і щіпку солі.

3. Додайте шпинат і всі залишилися інгредієнти до яєчної суміші. Добре перемішайте, щоб вони об’єдналися.

4. В чавунній сковороді (або іншій формі, яку можна поставити в духовку) нагрійте 2 столові ложки оливкової олії (на плиті). Влийте яєчну суміш.

5. Готуйте на середньому вогні близько 4 хвилин або близько того, щоб дно омлету «прихватилось». Перемістіть сковороду з омлетів в розігріту духовку, щоб закінчити приготування (запікайте протягом 8 хвилин або до тих пір, поки яйця не будуть просмажені, а поверхня не буде рідкої)

6. Подавати фріттату з середземноморським салатом з черрі, огірків і зелені. Приємного апетиту!