Смачне і швидке блюдо. Воно відмінно підійде тим, хто дотримується посту. Особливо подобаються галушці любителям макаронних виробів.
Інгредієнти
Яйце – 1 шт. | |
Вода – 100 мл | |
Борошно – 2 скл. | |
Цибуля – 1/2 шт. | |
Морква – 1/2 шт. | |
Томатна паста – 2 ст. л. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Сметана – за смаком | |
Сіль – 1/4 ч. л. |
Для приготування цієї страви знадобиться мінімум продуктів. Галушки відмінно поєднуються зі сметаною. Деколи готове тісто я можу зберігати в холодильнику і використовувати для приготування страви.
Покроковий рецепт
Яйце, збиваю з сіллю.
Додаю яйце воду і змішую інгредієнти.
Додаю борошно і все добре перешиваю. Вимішую готове тісто і залишаю його трохи відпочити. Тим часом починаю готувати засмажку.
Цибулю ріжу і дістаю натерту моркву з морозилки. Я часто овоч в натертому вигляді заморожую, оскільки морква буває великих розмірів, а для страви вона потрібна в невеликій кількості. Щоб продукт не пропадав і висихав в холодильнику, я її натираю, висипаю в пакет і заморожую.
Цибулю і моркву обсмажую до золотистого кольору і додаємо томатну пасту.
Розкачую тісто товщиною 3 див. Щоб галушки вийшли однакового розміру і були більш акуратними, я використовую форму для пельменів. Видавлюю тісто, і кидаю галушки в киплячу підсолену воду. Коли тісто спливе, варю його ще 3 хвилини і дістаю шумівкою.
Готові галушки викладаю в сковороду з засмажкою і перемішую
Поки страву тепле подаю його на стіл змащуючи сметаною.