Сирний білий хліб в хлібопічці

Сирний білий хліб в хлібопічці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Давайте трохи поміркуємо про хлібопічці…

Інгредієнти

Вода – 3/4 склянки (теплою)
Йогурт – 100 г (без добавок)
Сир пармезан – 3 ст. л.
сир Чеддер – 1/2 склянки
Цукор – 2 ст. л.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Сіль – 1,5 ч. л.
Борошно – 3 склянки (600г)
Дріжджі – 2 ч. л.

Як приготувати Сирний білий хліб в хлібопічці

В хлібопічці є явні плюси:
по-перше: хліб вам обійдеться в 2 рази дешевше, ніж купувати його в магазині;
по-друге: всю роботу хлібопічка робить за вас;
по-третє: ви знаєте, з чого він зроблений (без різних хімічних добавок і так далі);
в-четверте: свіжий хліб завжди на вашому столі, теплий смачний, з хрусткою скоринкою.

Я трохи лінивий, тому люблю свою хлібопічку і готую в ній багато різної випічки. У вас є хлібопічка? Тоді цей рецепт вам може знадобитися. Все готується дуже легко. Інгредієнтів не багато – вода, борошно, сіль і дріжджі. Для більш тонкого і ніжного смаку я додав йогурт і звичайно багато сиру. Цукру багато класти не потрібно, він необхідний лише для росту дріжджів.

Можна сказати, що сирний хліб – багатоцільовий. Він прекрасний сам по собі з першими стравами або основними другими стравами. Також, непогано поєднується з паштетом, смачно і незвично з варенням (особливо з малиновим), можна використовувати просто для сендвічів або намазувати маслом і їсти з ароматним чаєм.

Покроковий рецепт

Всі інгредієнти укладіть в хлібопічку у порядку перерахування: спочатку воду, потім вилийте 100 г йогурту, два види сиру, натертого на дрібній тертці, 2 столові ложки цукру-піску, 1 столову ложку масла для еластичності тіста, сіль, все борошно (щоб хліб вийшов повітряним, обов’язково просіяти борошно!) і 2 чайні ложки сухих дріжджів. Дотримуйтесь черговість всі продукти кладіть/висипайте зверху один на одного. Дріжджі покладіть в поглиблення, зроблене в гірці просіяного борошна. При вдало проходить замісі, грудку тіста повинен поступово обертатися по колу, повільно, перевалюючись по поверхні хлібопічки і не прилипаючи до бортів приладу. Потім виберіть потрібний вам режим, випікайте хліб до відключення приладу.

Після завершення випікання дайте випічці відпочити не менше 15 хвилин. Потім домашній сирний хліб нарізати скибочками і подавати до столу. Порада: при приготуванні хліба, переконайтеся, що всі інгредієнти свіжі. Особливо це стосується борошна і дріжджів. Крім того дотримуйтесь рецептуру, найменше відхилення від неї веде до плачевних результатів. Питання дня: А у вас є хлібопічка і якщо так, чи часто ви її використовуєте? Які найчастіше печете хлібобулочні вироби?