З гарбузової м’якоті, кориці і кардамона можна приготувати чудовий десертний крем-суп.
Інгредієнти
очищені насіння гарбуза – 60 г | |
м’якоть гарбуза – 500 г | |
кам’яна сіль – на смак | |
перемелена кориця – половина ч. ложки | |
паличка кориці – одна штука | |
квітковий мед рідкий – 30 мл | |
стручки кардамону – три штуки |
Крем-суп з гарбуза з медом, та ще й з хрусткими насінням гарбуза – чудовий десерт для кожного званого обіду.
Покроковий рецепт
Очищену м’якоть гарбуза необхідно нарізати невеликими кубиками.
Потім перекласти її в широку каструлю і влити необхідну кількість питної води. Поставити каструлю на вогонь середньої сили, варити хвилин сім гарбуз. Потім додати роздавлений кардамон і паличку кориці. Продовжити процес варки гарбуза з прянощами ще чверть години.
Як тільки гарбузова м’якоть розвариться, прибрати каструлю з плити, викинути стручки кардамону і паличку кориці.
Відварену гарбуз збити блендером, після цього додати мед і трохи солі, перемішати приготований суп. Після цього налити його в порційні тарілки.
Насипати в суху сковорідку очищені гарбузове насіння і мелену корицю, потім обсмажувати ці інгредієнти при безперервному помішуванні близько чотирьох хвилин.
Додати обсмажені насіння гарбуза і мелену корицю з кардамоном в кожну тарілку, потім подавати приготований гарбузовий суп в теплому вигляді до столу.