Для початку, потрібно підготувати компоненти для кексу. Олія коштує прогріти до кімнатної температури, також вчинити з яйцями.
Очистити і нарізати на довільні шматочки гарбуз. Викласти на деко, ретельно устеленный фольгою. Відправити запікатися плід до м’якості і повної готовності.
Вийняти гарбуз з духовки, викласти на тарілку для охолодження.
Пюррировать плід в блендері або з допомогою спеціальної товкачика.
Збити цукор з маслом певної м’якості до хорошої пишноти.
Продовжуючи збивати, поступово всипати потрібну кількість борошна, яйця по одному, сіль і розпушувач.
Ввести гарбузове пюре і щіпку ванілі.
Ретельно перемішати тісто, щоб в масі не було жодної грудочки.
Викласти тісто в спеціальну промаслений форму для випічки, бажано роз’ємну, і відправити в духовку. Випікати до повністю сухої зубочистки.
Поки випікається блюдо, можна взятися за приготування сиропу-просочення.
Вичавити сік з цитрусових і залити в сотейник разом з цукром. Уварити до густоти протягом 15 хвилин.
Вийняти гарячий кекс з духовки і щедро полити теплим сиропом прямо у формі. Залишити у формі до остигання, після чого вийняти кекс і подавати. Приємного апетиту!