Очищену гарбуз необхідно порізати середніми шматочками. Укласти в каструлю, залити водою так, щоб гарбуз була повністю покрита.
Варити до повної готовності: гарбуз повинна стати м’якою. У процесі варіння потрібно перемішати гарбуз 1-2 рази. Злити воду і остудити. Додати цукор.
Пюрировать гарбуз з допомогою заглибного або стаціонарного блендера.
Долити питної води (бажано охолодженою до отримання потрібної консистенції. Кількість води можна варіювати за своїм смаком.
Додати сік лимона і апельсина. Розмішати до однорідності. Наявність і кількість цукру і лимонного соку також слід регулювати за смаком. При необхідності можна пропустити сік через сито: це допоможе позбутися від дрібних неподрібнених шматочків і зробить напій більш однорідним.
Додати цедру апельсина: зняту з допомогою терки або ножа. За бажанням можна додати бадьян і корицю. Дати соку трохи настоятися. Подавати охолодженим.