Справжній гарячий шоколад з маршмеллоу (без какао) – можна вживати як напій, а можна легко перетворити в вишуканий десерт, додавши побільше зефірчіка.
Інгредієнти
Плитка гіркого шоколаду – 100 г | |
Молоко – 300 мл більше або менше, залежно від бажаної густоти | |
Кукурудзяний – 1, 5 ч. л. | |
Маршмеллоу – за смаком маленький зефір |
Гарячий шоколад – завдяки плодючості американської кіноіндустрії в сфері виробництва красивих і приємних різдвяних фільмів, цей напій став для багатьох з нас таким же атрибутом новорічних свят, як і мандарини.
Для мене, принаймні, став. Я не готую гарячий шоколад за першим бажанням, я чекаю особливо сніжного дня і тоді дістаю запасені ще наприкінці осені інгредієнти (за молоком, правда, доводиться прогулятися до магазину). Це не просто ласощі, це один із засобів створення чарівного передноворічного настрою, рецептом якого мені хочеться з вами поділитися.
У магазинах зараз можна купити суміш для приготування гарячого шоколаду, яку можна просто залити окропом, але на гарячий шоколад вона зовсім не схожа, швидше, на какао. Я ж хочу розповісти про інше десерті.
Цікаво?
Покроковий рецепт
Отольем приблизно 100 мл. молока в окрему ємність, додамо туди кукурудзяний крохмаль і добре перемішати. Розчинити крохмаль в холодному молоці потрібно для того, щоб уникнути появи грудок в готовому гарячому шоколаді. Залишками молока заллємо поламану на часточки плитку шоколаду.
Ставимо каструлю з шоколадом на невеликий вогонь і чекаємо, поки плитка розтане. Можна час від часу помішувати молоко віночком. Не даємо молока закипіти, а на поверхні з’явиться плівка (втім, якщо це сталося, просто акуратно зніміть її ложкою). Коли молоко почне рівномірно шоколадним, доливаємо молоко, що залишилося з розчиненим у ньому крохмалем. Перед тим, як влити залишки молока, ще раз гарненько перемішуємо його.
Потім, помішуючи гарячий шоколад віночком, чекаємо поки ласощі загусне. Якщо вам хочеться отримати більш рідкий гарячий шоколад, просто збільшіть кількість молока.
Кладемо на дно склянок трохи маршмеллоу. Поверх них наливаємо гарячий шоколад і прикрашаємо ще одним шаром зефирок. Ми варили наш десерт з гіркого шоколаду і не додавали цукор, так що маршмеллоу не зробить десерт нудотним.
Подаємо гарячий шоколад з широкою трубочкою або ложкою. І ще одне: не давайте йому охолонути, адже найсмачніше – це гарячий шоколад з подтаявшими зефирками.