Національна вірменська випічка з надзвичайно смачною начинкою.
Інгредієнти
Борошно – 600-800гр. | |
Маргарин – 250 гр. | |
Мацоні – 250 гр. | |
Яйця – 4 шт. | |
Цукор – 400 гр. | |
Олія соняшникова – 50 гр. |
Начинка вірменської гати називається “хориз”, за складом те ж саме, що халва, тільки в “сирому” вигляді.
Покроковий рецепт
Для приготування тіста необхідно 1 пачку маргарину нарізати і змішати з борошном так, щоб вийшла суха маса.
Далі 250 гр. мацоні змішати з борошном і маргарином. До речі, ще одна особливість саме вірменської гати – зміст мацоні в тесті. Додати 3 яйця.
Зі змішаних інгредієнтів замішувати тісто. При необхідності додавати борошно. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
Готове тісто прибрати в морозильну камеру на 20 хвилин. А в цей час потрібно приготувати начинку. Для “хориза” необхідно змішати 1 склянку борошна, 1,5 склянки цукру і 50 гр соняшникової олії. Начинка повинна вийти розсипчастою.
Охладившееся тісто потрібно розділити на п’ять рівних частин. Кожну частину розкачати в пласт товщиною 0,5 см. Зверху рівномірно розподілити начинку.
Потім тісто з начинкою, згорнути в прямокутник. Защипати краї так,щоб начинка не висипалася. Розрізати на ромбики і помістити у форму для випікання.
Змастити майбутню гату збитим яйцем і випікати при температурі 180 градусів, до почервоніння.
Після того, як випічка покриється червоною скоринкою , можна діставати з духовки. Остудіть і подавайте до столу! Приємного апетиту!