Відмінність цієї заготовки від всіх відомих раніше в тому,що основні харчові інгредієнти,які входять до її складу і використовуються для її приготування, беруться в однакових кількостях і пропорціях.
Інгредієнти
Перець солодкий Болгарський» м’ясистий червоного сорту – 1 кг | |
Свіжі стиглі тугі томати – 1 кг | |
Капуста белокочанного сорти – 1 кг | |
Свіжі стиглі огірки, бажано гладкого сорти – 1 кг | |
Рафінована олія – 250 г | |
Цукор білий – 250 г | |
Сіль дрібна, можна йодовану – 80 г | |
Оцет звичайний, 9% або яблучний – 3 столові ложки |
Рекомендація. До овочевих інгредієнтів можна додати часник, редиску, але в кількості не більше 1 кг, а 300 р., а оцет замінити соком 1 кг свіжих лимонів.
Покроковий рецепт
Алгоритм приготування.
1. М’ясистий солодкий червоний «Болгарський» перець вимити. Вирізати у перцю насіння і плодоніжку. Нарізати перець соломкою. Скласти в каструлю, в якій планується готувати цю зимову закуску.
2. Помідори вимити і порізати на дольки, як на звичайний салат. Шкірку у них знімати не потрібно. Додати томати до болгарського перцю в каструлю.
3. Огірки вимити. Зрізати у огірків кінчики. Нарізати огірки тонкими кільцями або півкільцями. Покласти їх у каструлю до інших підготовленим овочів.
4. Білокачанну капусту нашаткувати, попередньо видаливши з неї перші, що знаходяться нагорі, листочки. Додати в каструлю до інших овочів. Всі овочі, підготовлені для салату перемішати.
5. Додати в каструлю до овочів цукор з сіллю, оцет і рафіновану соняшникову олію. Знову перемішати.
6. Каструльку з отриманої заготівлею перемішати і поставити на сильний вогонь. Вміст каструльки повинна закипіти і кип’ятити кілька хвилин. Вогонь зменшити і варити салат півгодини.
7. Приготовану овочеву масу гарячою розкладати раніше просушені і стерилізовані півлітрові банки.
8. Банки з заготівлею закрутити щільно прилеглими до них кришка мі, перевернути їх і укутати в теплу ковдру. Залишити так на добу.
9. Зберігати заготовку «Геніальний салат» можна в звичайних умовах, серед всіх інших приготованих влітку консервів.