Глазурована шарлотка з яблуками

Глазурована шарлотка з яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей пиріг і для себе і для гостей – дуже смачне частування.
До пирога ми приготуємо шоколадну глазур, яка підкреслить делікатну кислинку нашої Шарлотки.

Покроковий рецепт


Яблука чистимо від шкірки і режим не великими шматочками. Можна нарізати кубиками, можна в довільній формі. Дно форми, в якій ми будемо пекти пиріг, застеляємо пергаментом для випічки. У форму насипаємо порізані яблука. Можемо вже зараз включити нашу духовку, щоб вона нагрілася.

Тепер робимо тісто. Яйця і цукор ми змішуємо міксером до щільної однорідної маси. Поки цукор не розчинитися і наша цукрово-яєчну суміш стане матовою.

Тепер додаємо склянку борошна і знову гарненько все перемішуємо міксером. Спочатку на малій швидкості, щоб розмішати борошно. Потім включаємо велику швидкість і замішуємо тісто не менше 5 хв.


Тісто по густоті виходить, як тісто на оладки. Заливаємо готовим тестом наші нарізані яблука. І ставимо пиріг в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин.



Поки печеться пиріг, ми приготуємо шоколадну заливку. Змішуємо цукор, какао і молоко і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки закипить і кип’ятимо 10 хвилин на повільному вогні, безперервно помішуючи, щоб наш шоколад не підгорів. У самому кінці додаємо вершкове масло, чекаємо, поки розтане і вимикаємо. Шоколадна заливка готова.



Дістаємо наш пиріг з духовки. Чекаємо, коли охолоне. Дістаємо його з форми і поливаємо нашої шоколадною підливкою.
Приємного апетиту!