Глінтвейн для душі і тіла

Глінтвейн для душі і тіла – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вам знадобиться всього кілька хвилин для приготування глінтвейну. Вино бажано вибирати сухе або напівсухе щоб не відчувати присмак алкоголю.

Інгредієнти

вино – 400-500мл сухе, напівсухе
вода – 100-150мл за бажанням
мед – 1 с. л. на одну порцію
яблуко – 1 шт середнє за розміром
апельсин – половинка
спеції
кориця – 2 палички на 1 порцію
імбир – щіпку за смаком
чорний перець – 3 горошини за смаком
гвоздика – 4 шт за смаком
кардамон – 4 шт за смаком
аніс – 2 шт за смаком
мускатний горіх – щіпка за смаком
кмин – щіпку за смаком

Як приготувати Глінтвейн для душі і тіла

Зігріваючий гарячий напій відмінно підійде для холодної пори року. Щоб приготувати глінтвейн потрібно зовсім небагато часу. І практично всі перераховані інгредієнти знайдуться у кожного на кухні. Цей напій можна додавати практично будь-які спеції і будь недороге вино куплиное на прилавку магазину. Він відмінно може розрядити обстановку і порадувати будь-якого гостя.

Покроковий рецепт

Спочатку приготуйте всі необхідні інгредієнти. Спеції за смаком. Не обов’язково щоб все було однаково, все суто індивідуально. Що-то можна прибрати, а щось додати. Палички кориці, аніс, кмин, мускатний горіх, кардамон, гвоздика, чорний перець, імбир, апельсин, яблуко, вода, вино, мед.

Після, нарізаємо яблука і апельсин (порада: з апельсина можна видавити сік, а з яблука прибираємо кісточки).

Додаємо 100-150 гр води щоб напій вийшов більш м’яким.

Доводимо до кипіння, щоб яблука і апельсин пустили сік. Нехай провариться так пару хвилин.

Прикручуємо вогонь на мінімум і додаємо 400-500 мл вина і спеції (аніс, кориця, імбир, мускатний горіх, кмин, перець, кардамон, гвоздика). Варимо так не доводячи до кипіння 5 хвилин, щоб вино ввібрала всю багатогранність спецій.

Додаємо мед у склянку і проціджуємо вино через ситечко.

І вуаля! Ваш напій готовий!))) Так само можете прикрасити трубочкою, паличкою кориці і апельсином.