Вам знадобиться всього кілька хвилин для приготування глінтвейну. Вино бажано вибирати сухе або напівсухе щоб не відчувати присмак алкоголю.
Інгредієнти
вино – 400-500мл сухе, напівсухе | |
вода – 100-150мл за бажанням | |
мед – 1 с. л. на одну порцію | |
яблуко – 1 шт середнє за розміром | |
апельсин – половинка | |
спеції | |
кориця – 2 палички на 1 порцію | |
імбир – щіпку за смаком | |
чорний перець – 3 горошини за смаком | |
гвоздика – 4 шт за смаком | |
кардамон – 4 шт за смаком | |
аніс – 2 шт за смаком | |
мускатний горіх – щіпка за смаком | |
кмин – щіпку за смаком |
Зігріваючий гарячий напій відмінно підійде для холодної пори року. Щоб приготувати глінтвейн потрібно зовсім небагато часу. І практично всі перераховані інгредієнти знайдуться у кожного на кухні. Цей напій можна додавати практично будь-які спеції і будь недороге вино куплиное на прилавку магазину. Він відмінно може розрядити обстановку і порадувати будь-якого гостя.
Покроковий рецепт
Спочатку приготуйте всі необхідні інгредієнти. Спеції за смаком. Не обов’язково щоб все було однаково, все суто індивідуально. Що-то можна прибрати, а щось додати. Палички кориці, аніс, кмин, мускатний горіх, кардамон, гвоздика, чорний перець, імбир, апельсин, яблуко, вода, вино, мед.
Після, нарізаємо яблука і апельсин (порада: з апельсина можна видавити сік, а з яблука прибираємо кісточки).
Додаємо 100-150 гр води щоб напій вийшов більш м’яким.
Доводимо до кипіння, щоб яблука і апельсин пустили сік. Нехай провариться так пару хвилин.
Прикручуємо вогонь на мінімум і додаємо 400-500 мл вина і спеції (аніс, кориця, імбир, мускатний горіх, кмин, перець, кардамон, гвоздика). Варимо так не доводячи до кипіння 5 хвилин, щоб вино ввібрала всю багатогранність спецій.
Додаємо мед у склянку і проціджуємо вино через ситечко.
І вуаля! Ваш напій готовий!))) Так само можете прикрасити трубочкою, паличкою кориці і апельсином.