Горбуша, запечена в духовці під шубкою

Горбуша, запечена в духовці під шубкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку підготуємо горбушу: промиваємо рибку під водою, відрізаємо плавники, чистимо від луски. Рада! Для того, щоб риба чистили простіше вона повинна бути трохи подмороженная, так луска знімається набагато простіше. Можна знімати шкіру “панчохою”, але особисто у мене це не дуже виходить, тому я ріжу шкіру вздовж хребта і знімаю її з обох сторін.

Далі м’ясо горбуші відокремлюємо від хребта. Чим краще очистити горбушу від кісток, тим краще. Я перевіряла м’ясо на дотик і відчутні кісточки просто діставала пінцетом (можна руками). Викладаємо на змащене невеликою кількістю рослинного масла деко рибу. Солимо, перчимо за смаком. Поливаємо лимонним соком (він додасть рибці пікантності).

Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями ( я ріжу півкільця навпіл так як моя дитина великі шматки цибулі не їсть). Цибуля висипаємо на поверхні риби.

Очищену моркву тремо на тертці і також розподіляємо зверху лука.

Далі тремо сир, ділимо на дві частини: основну і трохи залишаємо на посипання. Основну частину змішуємо зі сметаною. Важливо! Чим жирніше буде сметана тим краще зчепиться “шубка”. Але в моєму розпорядженні була тільки 15%-ная сметана, її я і використала. Сметану з сиром розмазуємо по всій поверхні риби. Рештою сиру обсипаємо горбушу, так страва буде більш гарним на вигляд.

Деко з горбушею ставимо в духовку на 180 градусів на 45 хвилин. Вуаля! Блюдо готове, приємного апетиту!