Горіхові кекси на майонезі

Горіхові кекси на майонезі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це саме швидке і просте приготування кексів. Для зручного страви кексів краще використовувати невеликі формочки. В рецепті розповім, як з одного тіста можна зробити два види кексів: прості і шок

Інгредієнти

Яйця – 3 штуки
Борошно – 200 грам
Майонез – 200 грам
Цукор – 200 грам
Горіхи – 1 стакан
Сода – 0,5 чайної ложки
Какао Порошок – 2 столових ложки
Ванільний цукор – 0,5 чайної ложки

Як приготувати Горіхові кекси на майонезі

Це саме швидке і просте приготування кексів.

Покроковий рецепт


В основу тіста для кексів закладена повітряна маса зі збитих трьох яєць і цукру. За бажанням можна додати ванільний цукор. Секрет легкості полягає в тому, що масу потрібно збити міксером на великій швидкості до появи пухирців і легкого освітлення маси.

Далі додається 200 гр майонезу і ще трошки збивається.

Наступний крок – вводимо в отриману масу борошно з содою і доводимо суміш до однорідної консистенції. Дуже важливо, щоб мука була просеянная, так як це наповнить її киснем.

Висипаємо в отримане тісто горіхи і акуратно перемішуємо. Моя сім’я любить, коли горіхи не маленького подрібнені, а великими шматочками.

Для отримання шоколадних кексів відокремлюємо від тесту невелику частину і додаємо в неї какао порошок. Це і будуть шоколадні кекси.

Фоми заповнюємо на 1/3, залишаючи місце для підняття кексового тіста.

Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Наш десерт випікаємо до рум’яної скоринки, приблизно 25-30 хвилин.