Горох перед приготуванням потрібно вимочити у воді 4-8 годин. Якщо такої кількості часу немає, то потрібно витримати максимальну кількість часу і постійно міняти воду.
Покроковий рецепт
Копченості залити водою, покласти одну цілу цибулину і варити бульйон 30 хвилин після закипання. Цибулину дістати, за той час, що вона варилася в бульйоні, вона віддала йому весь свій смак. Реберця теж віддали бульйону свій смак і аромат, тому їх можна поки відкласти в сторону, щоб трохи остудити.
Реберця з бульйону потрібно дістати і розділити на шматочки. Відокремлювати тільки м’ясо не варто. Хрящі чудово ріжуться ножем, тому краще повністю використовувати ребра для супу і нічого не викидати.
У бульйон покласти горох і варити 1-2 години в залежності від бажаної консистенції, чим твердіше хочете горох, тим менше часу потрібно варити.
Додати до гороху картоплю і варити ще 20 хвилин.
Зробити зажарку і додати в суп разом з реберцями. Варити приблизно 7 хвилин.
В кінці приготування потрібно посолити і додати спеції за смаком.