Ніхто не встоїть перед цим гостреньким салатиком з огірками і креветками. Гостроту салату можна регулювати, додати або збавивши пекучі компоненти.
Покроковий рецепт
Змішати оцет, воду і цукор в маленькій каструлі і на повільному вогні, постійно помішуючи, нагрівати до розчинення цукру. Зняти з вогню і відкласти, щоб заправка повністю охолола.
Креветки почистити, залишивши хвостики. Ножем уздовж спини кожної креветки зробити надріз, щоб вийшла метелик.
До повної готовності в підсоленій киплячій воді відварити креветки. Потім креветки перекласти на друшляк.
Далі за допомогою овочечистки нарізати стрічками промитий огірок.
Відправити в салатник нарізані компоненти, а також креветки.
Заправити салат раніше приготовленої заправкою і додати соус чилі. Салат поперчити.
Прикрити посуд з приготованим салатом кришкою відповідного розміру і акуратно струсити кілька разів салатник, щоб компоненти в ньому розподілилися більш рівномірно і перемішалися.
Викласти салат з креветок з огірками в красиве блюдо. Потім прикрасити салат листочками кінзи. Подавати салат в охолодженому вигляді.