Гострий салат з дайкона з мідіями

Гострий салат з дайкона з мідіями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже гострий салат з маринованої в спеціях дайкона і мідій.

Інгредієнти

Дайкон – 200 р.
Мідії – 100 р.
Перець чилі мелений – 1 ч. л.
Часник зубчики – 2 шт.
Цибуля зелена – 3 пера
Рибний соус – 2 ч. л.
Соєвий соус – 2 ч. л.
Кунжутовое масло – 1 ч. л.
Цукор – 1 ч. л.
Оцет 6% – 2 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Рослинне масло – 2 ч. л.

Як приготувати Гострий салат з дайкона з мідіями

Для любителів корейської кухні, салат з дайкона з смаженими мідіями. Ця гостра закуска відмінно поєднується з прісним рисом і макаронами. Салат може зберігатися 2-3 дні в холодильнику.

Покроковий рецепт

Дайкон вимити очистити економкою від шкірки. Нарізати на кружечки, потім нарізати соломкою. Шматочки дайкона повинні бути товщиною із сірник.

Викласти в чашу посипати сіллю. Перемішати і злегка обім’яти. Відкласти дайкон на 10-15 хв. За цей час він дасть сік.

Мідії обсмажити з часточкою часнику на рослинному маслі.


Змішати перець чилі, цукор.

Влити оцет.

Додати соєвий і рибний соус.

Пір’я цибулі нарізати. Зелену частину великими, білу дрібними шматочками. Подрібнити часник.

Пір’я цибулі нарізати. Зелену частину великими, білу дрібними шматочками. Подрібнити часник.

До мідій викласти віджатий дайкон. Перемішати.

Посипати насінням кунжуту і влити чайну ложку олії. Все перемішати. Настоювати в холодильнику 3 години.