Яскраве вітамінне блюдо для ситного, але легкого вечері.
Інгредієнти
гриби – 200 гр | |
зелена стрючкова квасоля – 300 гр | |
цибуля ріпчаста – пів цибулини | |
морква – маленька | |
сл.масло – 50 мг | |
гречка – 300 гр | |
спеції – за смаком |
Гречана крупа дуже корисна, а в поєднанні із зеленою квасолею і грибами стає просто джерелом вітамінів і мікроелементів. Готується це блюдо дуже просто. Виходить воно соковитим і яскравим. Таку кашку з задоволенням їдять чоловіки моєї сім’ї після занять спортом. Таким чином вони відновлюють свої сили і поповнюють запаси енергії.
Покроковий рецепт
Для того, щоб приготувати кашу з грибами і квасолею, спочатку підготуємо інгредієнти для соусу. Зелену стручкову квасолю дістаємо з морозилки(у мене заморожена). Якщо у вас буде свіжа квасоля, то її потрібно просто промити і порізати невеликими шматочками. Гриби (у мене вішки) ріжемо на дві частини (лчше, якщо вони будуть великими). Ріпчасту цибулю ріжемо соломкою, моркву подрібнюємо великими півколами.
Далі розігріваємо сковороду додаємо шматочок вершкового масла і кілька крапель соняшникової олії( щоб вершкове масло не горіло). Додаємо гриби вішки і обсмажуємо на сильному вогні приблизно 6 хв, після чого засипаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо суміш близько 2 хв.
Прикрутивши нагрівання, додаємо до грибів і овочів зелену стрючковую квасоля, якщо вона ще не розморозилася нічого страшног, в сковороді вона дійде до потрібного стану.Перемішуємо і залишаємо нудитися 4-5 хв.
У цей час у підсоленій воді відварюємо до готовності гречану крупу. Накриваємо кришкою і даємо постояти 5 хв, пропарити. Після чого викладаємо кашу гіркою, зверху выкладывем гриби з овочами. Подаємо страву з консервованої солодкої кукурудзою. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!