Каша гречана з овочами

Каша гречана з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гречана каша з овочами – це дуже смачно!

Інгредієнти

Болгарський перець – 2 шт.
Томатна паста – 1 чайна ложка
Помідори – 1-2 шт.
Морква – 1 шт.
Часник (зубчик) – 2
Гречка – 1 стакан
Рослинне масло – 1 чайна ложка
Вода – 2 склянки

Як приготувати Каша гречана з овочами

Гречана каша з овочами – це дуже смачно! Вона багата вітамінами, мінералами, підійде як гарнір до м’ясних страв, а також в якості самостійного блюда для пісного або вегетаріанського столу.

Овочі можуть змінюватись в залежності від сезону, але саме вдале – на мій погляд – поєднання дають моркву, болгарський перець і томати. Для гостроти я додаю часник і ложку томатної пасти для пікантності.

Покроковий рецепт

Дрібно нарізаємо помідори і болгарський перець. Моркву натираємо на крупній тертці. Часник я додаю в кінці – тисну чесноковыжималкой.

Для готування я використовую глибоку сковороду з непригорающей поверхнею. Вогонь повинен бути великим. В прогріту сковороду додаємо ложку масла, а потім натерту моркву. Обсмажуємо на великому ходу 2 хвилини, періодично помішуючи.

Додаємо болгарський перець. В цей раз я використовувала зелений, а також червоний перець, який надає додаткову насолоду. З гречкою також чудово поєднується паприка, перець чарльстон, і будь-які інші солодкі сорти. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи, на сильному вогні ще 2 хвилини.

Далі додаємо дрібно нарізані помідори і ложку томатної пасти. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо. Часник пропускаємо через чесноко-давильця або дрібно нарізаємо, і теж довавляем в овочі. Хвилини через 2, коли помідори пустять сік, засипаємо в овочі промиту гречану крупу, перемішуємо приблизно хвилину, щоб крупа ввібрала соки, потім заливаємо 2 склянками теплої води, накриваємо кришкою, зменшуємо хід і залишаємо готуватися на невеликому вогні.

Хвилин через 25-30 пухнаста кречка з овочами готова. При подачі можна додати в тарілку ложку сметани. Приємного апетиту!