Дрібно нарізаємо помідори і болгарський перець. Моркву натираємо на крупній тертці. Часник я додаю в кінці – тисну чесноковыжималкой.
Для готування я використовую глибоку сковороду з непригорающей поверхнею. Вогонь повинен бути великим. В прогріту сковороду додаємо ложку масла, а потім натерту моркву. Обсмажуємо на великому ходу 2 хвилини, періодично помішуючи.
Додаємо болгарський перець. В цей раз я використовувала зелений, а також червоний перець, який надає додаткову насолоду. З гречкою також чудово поєднується паприка, перець чарльстон, і будь-які інші солодкі сорти. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи, на сильному вогні ще 2 хвилини.
Далі додаємо дрібно нарізані помідори і ложку томатної пасти. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо. Часник пропускаємо через чесноко-давильця або дрібно нарізаємо, і теж довавляем в овочі. Хвилини через 2, коли помідори пустять сік, засипаємо в овочі промиту гречану крупу, перемішуємо приблизно хвилину, щоб крупа ввібрала соки, потім заливаємо 2 склянками теплої води, накриваємо кришкою, зменшуємо хід і залишаємо готуватися на невеликому вогні.
Хвилин через 25-30 пухнаста кречка з овочами готова. При подачі можна додати в тарілку ложку сметани. Приємного апетиту!