Кутя з рису до Святвечора

У готове блюдо ви можете додати горіхи, цукати і мед

Інгредієнти

Рис шліфований довгий – 200 грам
Курага – 10 шт
Родзинки – 35 грам
Журавлина сушена – 25 грам
Вода – 600 мл
Мед – за смаком

Як приготувати Кутю з рису до Святвечора

Кутя здавна є традиційним блюдом слов’ян, що готуватися шостого січня – Святвечір, на переддень Різдва. Його готують з цільних зерен рису, пшениці, ячменю . Традиційного в нього додають сухофрукти, мак і варення, мед і молоко. У цьому рецепті я хотіла б представити рецепт кутя з рису і сухофруктів.

Покроковий рецепт

Відваріть рис в протягом 15-20 хвилин(до повного википання води).

Тим часом як вариться рис, поріжте сухофрукти і залийте окропом і залиште на кілька хвилин. Злийте воду в окрему ємність, не виливайте!

Додайте в готовий рис сухофрукти та мед. Перемішайте.

Викладіть кутю на тарілку і полийте узваром, що ми зливали з сухофруктів. Блюдо готове.

Приємного апетиту і щасливого Різдва!

Дивіться також:  Гарнір з тушкованої капусти з перловкою