Пшенична каша в сковороді (гарнір)

Смачніше, ніж звичайне приготування варити в каструлі.

Інгредієнти

крупа пшенична – 150 – 200 г
цибуля ріпчаста – 1 шт
морква – 1 шт
масло рослинне – 3 ст л
томатна паста – 1 ст л
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
вода – 800 мл

Як приготувати Пшенична каша в сковороді (гарнір)

Я з дитинства не любила пшеничну кашу, поки не спробувала приготувати новим для себе способом. Так пшенична каша виходить набагато смачніше. І готувати її не складно. Хочу тепер і з вами поділитися цим рецептом.

Покроковий рецепт

Пшеничну крупу слід промити. Заливаємо теплою водою і акуратно перемішуємо воду зливаємо. При необхідності цю процедуру повторюємо.

Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й розрізаємо на невеликі кубики, як для звичайної засмажки.

Моркву теж чистимо, миємо і готуємо для засмажки. Можна моркву натерти на крупній або дрібній тертці, як вам більше подобається, а я нарізаю дрібними кубиками.

Ставимо сковороду На плиту, нагріваємо, додаємо три столові ложки рослинної олії. Потім додаємо нарізані цибулю і моркву і обсмажуємо до золотистого кольору.

В обсмажені моркву з цибулею, додаємо столову ложку томатної пасти.

Тепер в сковороду додаємо воду і добре перемішуємо, щоб томатна паста повністю розчинилася.

У сковороду висипає промиту пшеничну крупу.

Добре перемішуємо, солимо і перчимо за смаком і накриваємо кришкою. Готуємо під кришкою на повільному вогні періодично помішуючи, щоб не пригоріло до повного зникнення води і готовності самої каші. Це займе приблизно хвилин 20. Якщо крупа ще не розварилася, а вся вода випарувалася, то додайте ще трохи води.

Ось і готова наша каша.

Подавати можна з м’ясом, котлетами, салатами або маринованими овочами.

Дивіться також:  Хрустка смажена риба з картопляним пюре