Гриби в вершках, приготовані в гювече

Гриби в вершках, приготовані в гювече – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гювеч – великий вогнетривкий казан або горщик, в якому болгарські кулінари готують різноманітні і дуже смачні страви.

Інгредієнти

гриби – 190 г печериці, маслюки
вершки – 110 мл
плавлених сирків та/або копчених – 3-4 шт. можна додати і вершкові
сир – 25-35 р
кухонна сіль – за смаком

Як приготувати Гриби у вершках, приготовані в гювече

Гювеч – великий вогнетривкий казан або горщик, в якому болгарські кулінари готують різноманітні і дуже смачні страви.Пропоную спробувати приготувати гриби у вершках з сиром.

Покроковий рецепт

Перемываем дуже добре гриби і відкладаємо їх на папір або тканину, щоб висохли. У гювече викладаємо половину вершків, зверху кладемо половину дрібно нарізаних грибів і все приправляємо сіллю. Потім викладаємо сир, що залишилися гриби і знову трохи солимо. Заливаємо залишилася сметаною і зверху посипаємо сиром, натертим на середній тертці.

Випікаємо близько 15-16 хвилин при 200 С в заздалегідь розігрітій духовці.
Гриби можна замінити брокколі, копчену курку і іншими продуктами.