Гювеч – великий вогнетривкий казан або горщик, в якому болгарські кулінари готують різноманітні і дуже смачні страви.
Інгредієнти
гриби – 190 г печериці, маслюки | |
вершки – 110 мл | |
плавлених сирків та/або копчених – 3-4 шт. можна додати і вершкові | |
сир – 25-35 р | |
кухонна сіль – за смаком |
Гювеч – великий вогнетривкий казан або горщик, в якому болгарські кулінари готують різноманітні і дуже смачні страви.Пропоную спробувати приготувати гриби у вершках з сиром.
Покроковий рецепт
Перемываем дуже добре гриби і відкладаємо їх на папір або тканину, щоб висохли. У гювече викладаємо половину вершків, зверху кладемо половину дрібно нарізаних грибів і все приправляємо сіллю. Потім викладаємо сир, що залишилися гриби і знову трохи солимо. Заливаємо залишилася сметаною і зверху посипаємо сиром, натертим на середній тертці.
Випікаємо близько 15-16 хвилин при 200 С в заздалегідь розігрітій духовці.
Гриби можна замінити брокколі, копчену курку і іншими продуктами.