Грінки

Грінки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний запах грінок розбудить навіть самого сильного любителя поспати і зробить його ранок добрим!

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Молоко – 150 мл
Батон – 10 шматочків
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Часник – 1 зубчик

Як приготувати Грінки

Грінки на сніданок – це те, що може приготувати навіть дитина, адже для їх приготування потрібні всього лише яйця, хліб і молоко. Але навіть з таким маленьким кількістю інгредієнтів можна фантазувати і створювати чудові сніданки. Кожен раз смак грінок можна робити особливим, з допомогою додавання різноманітних спецій і часнику. А намазувати на смачні грінки можна сирний сир з різними смаками, плавлений сир, нарізати різні овочі, бекон, ковбаси, загалом все те, до чого ви не байдужі. Хліб можна використовувати також різних видів: білий, подільський, цільнозерновий, бородінський і т. д.

Потрібно враховувати, що грінки з білого хліба або батона, виходять найбільш ніжними, за рахунок пористої структури, яка, як губка, вбирає яєчну суміш, але і готуються вони трохи довше, тому що їм потрібно більше часу, щоб пропектися. У цьому рецепті ми будемо використовувати батон, щоб грінки підсмажилися, але пропеклися, ставимо сковороду на середній вогонь.

Покроковий рецепт

Розбиваємо яйця в миску.

Віником гарненько збиваємо, з легкістю це можна зробити звичайною виделкою.

Додаємо молоко і добре перемішуємо.

Солимо, додаємо чорний перець, сушену зелень і будь-яку іншу вашу улюблену приправу.

Нарізаємо батон шириною приблизно 1,5 – 2 див. Можна взяти звичайний нарізний.

Кожен шматочок батона відправляємо в яєчну суміш, добре змочують з двох сторін.

У сковороду з олією, додаємо часник, злегка підсмажуємо його для додання аромату майбутнім грінок.


Викладаємо батон на сковороду і обсмажуємо з двох сторін.

Пригощайте смачним і ситним сніданком своїх рідних!