Цей малокалорійний і простий салат з соковитих груш і жовтої сочевиці готується досить швидко, а подавати його рекомендується із запеченою куркою.
Інгредієнти:
– ароматне масло горіхове (47 мл);
– великі соковиті груші солодких сортів (дві штуки);
– сушений орегано подрібнений (одна щіпка);
– жовта чечевиця (320 м);
– білий перець тонкомолотий (за смаком);
– свіжовіджатий сік лимонний (18 мл);
– кінза рубана свіжа (одна ст. ложка);
– харчова сіль ароматна (за смаком).
Добре промити жовту сочевицю, перекласти її в каструлю з киплячою підсоленою водою, варити приблизно десять хвилин, після того, як вона звариться, пересипати на друшляк.
Як тільки сочевиця підсохне, відправити її в салатник, насипати подрібнену кінзу і сушений орегано, перемішати. Промити груші, очистити від насіння, потім нарізати ці фрукти маленькими кубиками і перекласти в салатник, після цього приготувати заправку. У тарілку влити горіхове масло, додати сіль і лимонний сік, насипати білий перець, перемішати компоненти.Перелити заправку в салатник, перемішати приготований грушевий салат з сочевицею і подавати його до запеченої курки.