Гуляш з лосятини. Найпростіший спосіб приготування дикого м’яса.
Інгредієнти
Філе лося – 700г | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Приправи – За смаком сіль, перець, хмелі-сунеле, часник, лимонний сік,цукровий пісок | |
Томатна паста – 3 столові ложки |
Якщо Вам набридло звичне, покупне м’ясо і захотілося чогось незвичайного – гуляш з лосятини для Вас. Нехай Вас не лякає складність приготування цього виду м’яса, в даному рецепті жодних дивовижних способів не знадобиться.
М’ясо лося володіє безліччю корисних властивостей, воно є одним з найбільш дієтичних, екологічно чистих і натуральних видів м’яса. Калій, магній, цинк, залізо – це далеко не повний список корисних речовин, якими володіє лосятина. Єдиним протипоказанням є недостатній вагу. Людині, яка хоче погладшати потрібно пошукати інші варіанти для свого вечері.
Покроковий рецепт
Нарізати м’ясо, цибулю і моркву соломкою.
Додати на сковороду олію і добре її розігріти.
Викласти м’ясо на розігріту сковороду, злегка збризнути лимонним соком для пом’якшення і смажити десять хвилин, перемішуючи.
Закрити кришкою і дати потушиться м’яса у власному соку 20-30 хвилин.
Викласти до м’яса цибулю і моркву, перемішати.
Налити в чашку 250 мл гарячої води, додати 3 столові ложки томатної пасти, чайну ложку цукру і приправи за смаком. Ретельно перемішати і вилити на сковороду.
Перемішати гуляш, закрити кришкою і залишити гаситися на повільному вогні 30 хвилин.
Подавати з картопляним пюре, рисом або овочами! Приємного апетиту!